Architect aan het woord

22 augustus '19

Dat De Cascade een bijzonder plan wordt, mag duidelijk zijn. Met een stoer en verrassend uiterlijk, wordt het een echte blikvanger. Maar wat heeft de architect zelf te vertellen over het gebouw? We lieten Frank Zewald en Bert van Breugel van Inbo aan het woord. 

De Cascade, een oase van rust

Nieuwbouwproject De Cascade belooft een goede mix te worden van stadswoningen, appartementen en penthouses met heerlijke grote buitenruimten met beplanting. Een eigentijds gebouw, dat een vernieuwend en duurzaam woonconcept biedt met veel wooncomfort. Het gebouw heeft een bijzondere 'getrapte' vorm die mooi aansluit bij de stedelijkheid en levendigheid van deze plek. Tegelijkertijd zorgt het mooie, groene en duurzame gebouw met de fantastische binnentuin ervoor, dat je je in een oase van rust waant. Dat gecombineerd met de ligging aan het water, maakt het natuurlijk helemaal een fantastische plek om te wonen.

binnentuin

Een stoer gebouw

"Een stoer en eigentijds ontwerp, waarbij we een subtiel spel van massa, materiaal en belijning inzetten die verwijst naar de architectuur van 'De Amsterdamse School' van bijvoorbeeld Jan Wils (bekend van zijn ontwerp van het Olympisch Stadion in Amsterdam)."

cascade
image alt

Gezamenlijke community ruimte

Een bijzondere plek in het ontwerp is de 'gezamenlijke community ruimte'. Grenzend aan de binnentuin is een ruimte ontworpen die zich kan lenen voor diverse functies. Een plek waar je samen kunt komen. Met je nieuwe buren in een bewonersbijeenkomst, of wanneer er iets te vieren valt met je eigen familie en vrienden (en wie weet nieuwe buren) voor een gezellige avond samen. De plek biedt ruimte om binnen met buiten te combineren. Dus een gezellige borrel in de avondzon? Of een spelletjesavond? Het kan allemaal.

Duurzaamheid

Het reduceren van CO2 uitstoot... Een 'hot' item op de politieke agenda. De Cascade draagt een flink steentje bij aan dit doel. Het gebouw is volledig gasloos, heeft oplaadpunten voor elektrische auto's, goede isolatie, zonnepanelen en nog veel meer. Meer weten?

  Al het 'Cascade nieuws'
  Neem contact op