Opgeleverd

Jouw eigen oase van groen en rust

28 november '17

De Cascade beschikt over een fraai aangelegde gemeenschappelijke binnentuin. Vanuit iedere woning kijk je hierop uit. Of je nu op je balkon, terras of in je eigen privétuin zit; de binnentuin voelt als verlenging hiervan. Je kan hier genieten van zowel zon als schaduw, alleen zijn met een boek of in het gezelschap van je buren. In de binnentuin komen tal van plekken voor ontmoeting en ontspanning. Het is fijn om je eigen oase van rust en groen zo dichtbij te hebben, en tegelijkertijd op nog geen 15 minuten fietsen van Utrecht centrum te wonen. 

Een binnentuin biedt zoveel voordelen!

Binnentuinen dragen bij aan een prettige leefomgeving, een beter leefklimaat en bevordert het gevoel van rust en gemeenschapszin. Daarbij stimuleert het je zintuigen en nodigt uit tot activiteit. Het omsloten karakter maakt de tuin tegelijkertijd overzichtelijk en spannend. Een beschutte plek waar van alles te ontdekken valt, maar waar je nooit zult verdwalen. Hier lees je in je eentje een boek of ontmoet je je buren voor een borrel op de vrijdagmiddag. Heerlijk even die fijne rust om je heen of juist de gezelligheid van anderen.
Het groen vindt langs de binnentuin ook zijn weg omhoog. Terrassen en balkons krijgen gemetselde bloembakken met daarin een combinatie van groenblijvende hangers en vrolijke bloeiers. De Cascade is met zijn getrapte vorm, gemetselde bloembakken én heerlijke binnentuin zowel stoer, verrassend als een tikje mediterraans. Dat wordt na een dag hard werken puur genieten van de laatste zonnestralen, zonder dat jij er verder naar hoeft om te kijken! 

Meerwaarde

Een binnentuin vergroot de meerwaarde van jouw appartement, eengezinswoning, loft of penthouse. Er ontstaat een gemeenschappelijke ruimte; een fijne oase van groen en rust. Wie zich omringt met groen en bloemen heeft vaak ook minder stress, is meer geconcentreerd en voelt zich beter. 

Onderhoud

De binnentuin en bloembakken zullen er altijd goed en verzorgd uitzien. Het onderhoud is geregeld via de VVE en het bewateren van de bakken gebeurt automatisch via een bewaterings- druppelsysteem. Hier heb jij dus totaal geen omkijken naar, maar zal alleen maar mooier worden met de jaren. 

Veiligheid

In de binnentuin komen tal van plekken voor ontmoeting en ontspanning. Gevoelens van saamhorigheid en sociale controle krijgen een plek en de de onderlinge band tussen bewoners zal versterken. Door de aanwezigheid van een binnentuin ontstaat er een hoge mate van sociaal contact.