Uitkomst enquête community-ruimte

30 april '19

Ondanks dat we nog geen overeenkomst hebben met een aannemer die de bouw van De Cascade op zich neemt, gaan wij wel vast door met de verdere uitwerking van het plan! We delen nu de uitkomst van de enquête, die eind 2018 is uitgevoerd, over de community-ruimte in De Cascade.

image alt

Even een terugblik

De Cascade krijgt een community-ruimte aan de zuidzijde van het gebouw. Deze ruimte heeft veel glas en kijkt uit over de binnentuin en grenst daar ook aan. Ideaal bij mooi weer! Maar wanneer het slechter weer is, kun je er ook goed toeven onder de luifel. We hebben je eind 2018 gevraagd wat voor jou de ideale inrichting is voor die ruimte. Er zijn toen 3 ontwerpen gemaakt en hebben jou gevraagd waar je het meest behoefte aan hebt. Je kon kiezen uit: een flexplek (een plek waar je dus makkelijk vlakbij huis kunt werken), een ontmoetingsruimte (voor bijvoorbeeld een boekenclub, of om te huren als je je verjaardag viert), of een logeerkamer (overnachtingsmogelijkheid voor 4 personen, inclusief douche, toilet en wastafel).

De uitkomst

De ruime meerderheid (50%) van de ondervraagden heeft gekozen voor de 'ontmoetingsruimte' als invulling van deze community-ruimte. De ruimte kan gebruikt worden om te ontmoeten. Een plek voor de boekenclub, om samen te koken of te huren als je een verjaardag viert. We zullen dit idee dan ook verdere invulling gaan geven! Verder gaf 26% van de ondervraagden aan behoefte te hebben aan een flexplek en 7% zag wel iets in de logeerkamer. 13% van de ondervraagden vond alle ideeën geschikt.

We hebben ook een aantal goede tips ontvangen die vrij ingebracht konden worden bij het invullen van de enquête. Hieronder een aantal goede ideeën op een rijtje, die we zeker mee zullen nemen in de verdere uitwerking!

  • "Iets voor kinderspeel ruimte? Of toch ook overdag werken en 's avonds als ontmoetingsplek. Eventueel toch beetje af te scheiden, zodat er ook gewerkt kan worden en eventueel een knutselclubje overdag. Multifuntioneel gebruik overdag en 's avonds lijkt het beste: optimaal gebruik van de ruimte. Dat vraagt wel om goede regels i.v.m. opruimen/schoonmaak etc."
  • "Een ontmoetingsruimte is nuttig voor de Bestuursvergaderingen van de VVE. Wellicht ook om vragen van bewoners te beantwoorden etc. Leuk idee, zo’n community ruimte."
  • "Grote eettafel en goede kookfaciliteiten"
  • "Fitness ruimte of een gezelligheids ruimte met biljart/dart etc. om met buren gezamelijk spelletjes te doen".
  • "Wat een top idee zo'n ontmoetingsruimte!"

Hieronder wordt de uitwerking van het meest populaire idee getoond: De ontmoetingsplek.

Ontmoetingsruimte
Meer weten? Lees het laatste nieuws
Vragen? Neem contact op